Vroeger had je burenhulp.

Algemene Hulpdienst Venray

Nieuws & Foto’s

Webmaster: Jan Phillipson

 

Bijgewerkt op 20-05-2020

RSIN/fiscaal nummer 8078.73.792

Wakkere Piėlhaas voor Stichting Algemene Hulpdienst Venray

Het bestuur van vastelaovesvereniging de Piėlhaas heeft besloten ‘de Wakkere Piėlhaas’ dit jaar, 2017, toe te kennen aan Stichting Algemene Hulpdienst Venray. ‘De Wakkere Piėlhaas’ wordt uitgereikt aan een persoon of vereniging die zich onderscheiden heeft, op educatief of charitatief gebied, binnen de Venrayse samenleving. Stichting Algemene Hulpdienst Venray heeft zich op charitatief gebied ruimschoots onderscheiden.

Stichting Algemene Hulpdienst Venray (AHD) is al bijna 45 jaar een stille maar zeer belangrijke kracht in de Venrayse samenleving. 
De vrijwilligers van deze stichting zorgen ervoor dat mensen met een smalle beurs de hulp krijgen die ze nodig hebben bij de alledaagse zaken. De kracht
van de stichting is verankert in de ongeveer 35 vrijwilligers, wat deze vrijwilligers kunnen kan namelijk als hulp worden aangeboden.
Denk hierbij aan hulp bij de belastingaangifte of de begeleiding bij bezoek aan het ziekenhuis maar ook aan een simpel iets als een lamp vervangen of het ophangen van gordijnen. Dit zijn hulpvraagstukken die je niet als eerste bedenkt maar die essentieel zijn om te zorgen dat je plezierig kunt leven. Dit werk is dus zeer belangrijk omdat het niet meer vanzelfsprekend is dat je familie of buren je kunnen helpen bij deze alledaagse klusjes of taken.  

 'De Wakkere Piėlhaas' is op 12 november 2017 uitgereikt in de foyer van de Schouwburg van Venray.